Reisebrev – dag 5

A-laget

I dag var det slutt på trøtte tryner på frokosten da coach Brenne bestemte seg for at gutta skulle få skjønnhetssøvnen sin. Mange lå lenge å dro seg i sengen, og de fleste stilte til frokost rundt 10, noe som er hele tre timer senere enn vanlig. Fantastisk! Deretter gikk turen til første trening for dagen, kl 14:00. En økt bestående av Endre Ove sin favoritt agility, samt possession og litt spill. For mange ble det en del klaging på tørr matte, ekstrem vind og ellers dårlige forhold.

Da vi ankom hotellet igjen var det dags for bading i sjøen for en stor del av gruppen. Våre kjære husnesinger viste hva menn fra Husnes er laget av, og snudde da vi ankom sjølinjen. Da vi kom opp fra sjøen merka de aller fleste at manndommen hadde krympa. Anders Havsgård var første mann uti og første mann oppigjen da han som smartingen han er løp ut i vannet, snublet og skar seg på en stein. Langbein fakter på Anders der altså.

Da vi kom opp til hotellet igjen, gikk Skeie og noen andre ned for å bade i temperaturbassenget. Skeie som den gutten han er, ga blaffen i stuping-forbudt skiltet, og stupte. I stupet mistet han badeshortsen, og den lille snoppen til Skeie kom til synet, til de tyske pensjonistens store begeistring.

Dagens klovn går til lagets coach Endre, for sin presentasjon med melding om oppmøte til middag 30 minutter før matsalen åpner døren. Håper den klovneboten ble notert! En liten halvtime senere, altså 18:00!!, var det duka for tyrkisk festaften. Det var pyntet i kvite og røde slør, samt beste maten så langt i oppholdet. Nok engang var det Kasper som hadde mest på tallerkenen, selv om han aldri spiser opp… Bot notert? Like etter var det duket for stor oppgjør mellom sølvvinneren fra go-kart, Mats Cato Moldskred og vår 2,20 meter høye midtstopper Petter Austevoll. Her var det outsideren Petter som dro det lengste strået og Mats måtte nok engang se seg slått. Fossen prøvde seg også på den nye mesteren i sjakk, men den rutinerte 40-åringen måtte gi tapt etter ca 1 minutt mot den betraktelig yngre Austevoll.

Dagen ble rundet av med et lagmøte, med en liten oppsummering av uken så langt, hvem som starter kampen imorgen mot det Tsjekkiske laget vi møter kl. 15:00 imorgen, samt at vi satt oss noen mål for sesongen. Vi går for seier imorgen!!

Ha en fortreffelig aften, hilsen ernergiske Alexander Tøssebro og ydmyke Steffen Kvamsdal

 

Damelaget

Flink-pike syndromet med presist oppmøte til frokosten fortsetter, 07 sharp var alle smilende og klar. En noe matlei gjeng ble VELDIG glad da coach Kvåliss gav klarsignal; pannekakene var endelig tillat igjen.

Trenings økten var noe preget av tunge bein etter gårsdagens kamp, og vi kjørte en alternativ og gøy andre økt. Vi kjørte nemlig DAMENES MESTER. Konkurranseinstinktet til damene er skyhøyt og allerede første øvelse tok det helt av. 90graderen ble en times trenings økt for flere deltagere, vi hadde flere ungejenter som holdt i 31 minutter, og vår kjære comebackqueen Kristine Aasheim holdt i hele 40!minutter. Showet fortsatte med blindefotball, fotballtennis og basket. Stemningen var til å ta og føle på, alle vil være best i alt. Konkurransen fortsetter i morgen og vi er alle sugen på å ta seier.

I dag var også første dagen vi såg noe til den etterlengtede solen. Temperaturen kan diskuteres, men jentene benyttet sjangsen til å legge seg i solsteiken, koste ka det koste vil, skulle jentene bli nøttebrun. Høytaleren ble fyrt opp med god musikk, og stemningen var magisk. De tyske pensjonistene var kanskje ikke like fornøyd med musikken vår, og kom bort å klagde flere ganger.. Flink-pike syndromet var lagt på hylla da klagene ble ignorert. Solnedgangen ble også selvfølgelig benyttet av noen av jentene som var i skikkelig fotoshoot-modus. Det ble en 40 minutters lang tur og bildene ble ikke så verst.

I morgen venter en solfylt dag uten vind. Vi gleder oss til å bli skikkelig nøttebrune, og skal virkelig benytte siste dagen her nede med en god treningsøkt og A-lags kamp!

XOXO Celina, Michelle & Jeanett

Ein ny jernkvinne er utnevnt – Kristine Aasheim stod heile 40 minutter i 90 graderen i damenes mester!

 

Os 2

Reisebrev, Torsdag 28. Februar 2019

Fra himmel til helvetet, i dag var dagen… Bare usle 18 gutter stilte til frukost da brødrene Duvarci hadde tatt seg fri fra livet og hatt fotballan natta lang. Da de ble konfrontert med saken benektet de som vanlig alt. Dette medførte ein knallhard straff som passa til den ufordragelige tonen deira. Det var mange trøtte tryner til frukost i dag, mest sannsynlig grunna ‘pylsesniken’ som har hatt monopol på herjing i gangene om nettene. I dagtidlig blei det endelig lagt fram ein case for juryen i et forsøk på å fjerne disse hedenske handlingene som pågår. Dei hovedmistenkte er sjølvsagt ‘tulletrioen’ og ‘bajasrommet’, dette til deira store skuffelse.

Til første treningsøkt var det ‘guttastemning’ på bussen når Niklas ‘Damemagnet’ Fosen dro te seg ei damespiller på bussen. Dette til NasseNøss sin store fortvilelse etter god konversjon med hokjønnet dagen før. Treningsøkta var ein internkamp der vi var heldige å fekk låne med oss dei to unge og lovande damespillarane, Guro og Vy. Coach Martin, som til slutt bestemte seg for å trene Os 2 igjen, sa han aldri hadde sett Nøssen spilt med en slik entusiasme, han var rett og slett bunnsolid og hard. Hadde han bestemt seg for å imponere på damefronten i dag, etter gårsdagens fadese, montro? Heldigvis for damene har ikke Nøss hatt noe hell i det heile teke. Kanskje spissen på a-laget, Kats Mato Moldskred kan komme med nokre tips til den unge håpefulle?

Til lunsj klarte vår udugelige trener Martin som omtrent har gitt opp på oss alle å gløyme fotballskona sine med middagsbordet. Når oppmøtetida var komen, kom en passe stressa coach ned å leitane fortvila etter skona sine. Det blei ein god latter på guta då Scott’n tok på seg skona og byrja å spela ball med dei. På veg til bussen heimatt fekk gutane beskjed om at dei sku dela buss med damene frå FC Klitt. Alle damene falt spedalsk for Bajas Baste når han bevegde seg iglande gjennom bussen i retning den fagraste møyen. Dette til stor begeistring for gutane. Dei andre kvinnene på bussen byrja å skikka spørjande rundt om det var nokon andre gutar som var meir tiltrekkende enn Baste til stades… Diverre var den eine meir sjenert enn den andre.

I dag var det tyrkisk tema i middagssalongen. Dette hadde Elias gleda seg lenge til, og stilte klart med dikt til sin kjære vén, Jonolé;

Ein sann vén
Vesle kjære ismannen min
Dine små kvite, grønne og svarte kular
Gjer dagen min ufatteleg fin
Sjølv om magen min bular
Du står der og smilar dagen lang
Og sender kjærleik til alle gjestar
Eg skjønner at timeplanen din er trang
Og at du har mange vanskelige testar
Eg ynskjer at me kan halde kontakta
Sjølv om eg no reiser heim
At eg må leva utan deg kan eg ikkje fatta
Me skulle stått under kvar ein misteltein
Tusen takk for tida ilag og alt me fekk te
Eg elskar kvar ein kule du ga
Du er best i verda Jonolé
Så ein siste gang, ha det bra
Din for alltid
-Elias Heggland Myrlid

Diverre var diktet på feil språk, men han takka høytidelig og gav han nokre iskuler. Kvelden blei tilbrakt med kvar ein annan og det har vore mange morosamme hyggestunder i dag, nokre av desse kan me diverre ikkje formulere til lesarane. Kanskje ein gong kan dykk høyra om røverhistoriane som gjekk føre seg i Tyrkia? God natt, sov.

Ei helsing heim til alle foreldre som snart får sjå det sletne trynet til sonen sin igjen.

Beste helsing Ludvig & Baste