Karl Kvile tar over Os A-lag

Etter at det ble klart at Hassan El Fakiri ikke signerte ny avtale med Os Fotball, har klubben jaktet på ny hovedtrener. Karl Kvile som har hatt ansvaret for Os 2 i 2017, blir mannen som tar over:

– Dette blir en ny rolle for meg i klubben og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne jobben. Det er nok litt forskjeller å ha ansvaret for en utviklingsgruppe slik som jeg har hatt i 2017 og det å ha et seniorlag. Resultatfokuset er jo selvfølgelig annerledes og jeg kommer nok til å bli  mer resultatorientert enn utviklingsorientert, poengterer Kvile.

Kvile ser for seg en litt mer trimmet A-stall til neste sesong:

– Jeg vil ha en jevnere gruppe på rundt 16 seniorspillere og heller rullere opp litt flittigere fra B-laget. Med dette vil det bli mer realistisk kamp om plassene blandt disse 16 og de unge vil få gode muligheter til å trene og vise seg frem. De unge skal  få sjanser, er de gode nok, er de gamle nok, sier Kvile.

Eidsvik ny B-lagstrener

Ettersom Karl Kvile tar steget opp fra B-lag til A-lag, kommer det en ny B-lagstrener. Martin Eidsvik blir mannen som tar over de unge håpefulle i lag John Ole Johannessen:

– Dette blir en fin utfordring for meg og John Ole og jeg gleder meg til å få jobbe med de unge og ivrige ungdommene i Os Fotball, sier Eidsvik.

Les hva Midtsiden skriver om de nye trenerne i Os Fotball

Det er en stund siden sist Karl Kvile hadde ansvaret for et seniorlag, men det ser Oddingen ikke på som noe problem:

– Odda var sist gang jeg hadde et seniorlag, det er en stund siden, men det er fortsatt de samme spillereglene for ungdommene som for seniorspillerne. Det er kanskje litt mer tankevirksomhet hos de eldre enn de unge og en kan møte litt mer kritsik syn på hva en vil gjennomføre, men jeg er innstilt på å være inkluderende. Gode fotball-diskusjoner er alltid velkommen, det skal være høyt under taket.

– Jeg skal bidra med det jeg er god på og det er viktig for meg å utnytte alle rundt meg som er i de ulike rollene. Endre er f.eks en up and coming man og skal få blomstre.

Bygge videre fra Hassan

– Det blir viktig å bygge videre fra Hassan sitt byggverk. Det er gjort et godt stykke arbeid under Hassan og Ørjan og det er jeg innstilt på å bygge videre på. Hvis jeg skal si noe om hva jeg ønsker å forbedre må det være å vende spillet kjappere og jeg øsnker mer spill i lengderetning.

Målsettingen er klinkende klar:

– Opprykk er det eneste som gjelder for oss i 2018, noe annet er ikke snakk om. Selv om det er ingen automatikk i å rykke opp igjen på første forsøk, så er det nå viktig å skape en forståelse for hva som må legges ned av arbeid for å ta opprykket, avslutter Kvile.

Os Fotball har også fått inn Per Hilmar Nybø i det sportslige apparatet. Han skal bidra fra aldersbestemt til A-lag.