Ingen sesong for seniorfotballen i 2020

I dag blei det klart at alt håp om ein annleis fotballsesong for seniorfotballen i 2020 er ute då sesongen har blitt avlyst.

Som følge av virussituasjonen har Norges Fotballforbund beslutta å sette ein sluttstrek og avlyse fotballsesongen 2020 for seniorfotballen. Dermed blir det ingen sesong for herrelaget i Norsk-Tipping Ligaen eller damelaget i 3.div. Dette seier fotballpresident Terje Svendsen etter beslutninga.

Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020. Norsk fotball har tatt smittevern på alvor fra dag en og utviklet gode smittevernprotokoller for alle nivåer i norsk fotball. Vi har lykkes med mye og fått åpnet opp for seriekamper i både toppfotballen og barne- og ungdomsfotballen. Gjennom dette har klubbene fått god erfaring med smittevern, og det er få eller ingen smittetilfeller som kan spores tilbake til fotballaktivitet. For de gjenværende seriene i senior breddefotball satt vi opp avdelinger med få lag og korte reiseavstander. Når regjeringen til tross for dette likevel ikke har åpnet opp for normal kontakttrening igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre sesongen over hele landet, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Me gler oss til seniorfotballen kjem sterkt tilbake i 2021!