Hassan: – Jeg hater å tape

Her fra cupoppgjøret mellom Os-Lysekloster i 2016.

Det endte med 2-0 tap for Lysekloster i helgens 4.runde i Tipping ligaen. Os ligger dermed på 4.plass med 7 poeng, 3 poeng bak serieleder Sotra som da har 10.poeng. Helgens oppgjør mot Lysekloster var preget av få sjanser og en del kort-utdelinger:

– Det ble litt temperatur innimellom, men det må man regne med, sier en litt skuffet Hassan El Fakiri som hadde litt å si dagen derpå:

– Vi er alltid skuffet etter å ha tapt og jeg hater å tape, det vil aldri endre seg. Men det jeg er mest skuffet over er at vi ikke prøver nok, vi møter et erfarent lag, men finner tidlig ut at vi kan spille vår fotball og ta grep om kampen. Vi har en del farligheter i de første 15-20.minuttene med blant annet et stolpeskudd fra 10.meters hold. Så blir det mer og mer passivitet over oss og så slipper vi inn noen slurvete mål. Her må vi skjerpe oss! Å tape kamper kommer vi til å oppleve flere ganger, men vi må aldri mer sitte igjen etter en kamp med en følelse av at det var dumt at vi ikke turte.

Foto: Astrid M. Nordhaug

Kulturforskjeller

Trenerduoen på Os A-lag har klare tanker om veien videre:

– Fotball handler om å skape en kultur der vi til enhver tid tør å gjøre vårt beste, tør å gjøre feil, klarer å lære av feilene og gjøre det bedre ved neste forsøk. Vi er på vei den veien og jeg kan love alle osinger som er glad i klubben, vi skal opp og frem, vi skal utvikle oss både som spillere, trenere, mennesker og klubb. Vi skal både vinne og tape med respekt for oss selv og motstanderne. Det skal opparbeides en kultur i klubben og jeg håper den skal resultere i en sterk identitet som kan bli et varemerke på alle lag og spillere i og fra klubben, fastslår Hassan.

– Å tape mot Lysekloster på Edne den 6.mai 2017 skal maks bli en beskjeden fartshump på veien til å bli et bedre lag og en bedre klubb. Vi har de siste årene merket at Lysekloster er veldig annerledes enn oss. Helgen ble en påminnelse om at de er en annerledes klubb, bygget på en annen måte og det må vi respektere og ønske lykke til. Os fotball er og skal alltid være en klubb som utvikler flest mulig osinger til å ha det gøy med fotballen og til å bli gode nok til å ta klubben og/eller seg selv videre. Det lokale preget skal være en solid grunn i vår identitet. Vi må skynde oss sakte, men våre ambisjoner ligger mye høyere enn norsk 3.div. Da er vi avhengig av at de vi utvikler ikke bare blir gode fotballspillere og trenere, men gode mennesker også, sier assistent-trener Ørjan Håland.

– Gutta gleder seg allerede til neste helg når Varegg kommer på besøk, jeg håper osingene kommer og støtter laget, så skal vi prøve å spille god, utviklende fotball og samtidig sørge for et godt resultat, avslutter Hassan.